Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny,aromatyczny ,rozpływa się w ustach.Lekko winna masa z mascarpone dodaje smaku.Serdecznie Wam polecam:)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25172
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 410
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 588
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25172
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 195
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 410
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 588
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła. Dać do rondla ,doprowadzić do zagotowania i wsypać 2 galaretki mieszać do ich rozpuszczenia. W tortownicy 25/25 cm na spodzie ułożyć herbatniki i wylać na nie przestudzoną masę jabłkową. Dać w chłodne miejsce do stężenia.
Na stężałe jabłka poukładać rurki waflowe,jeśli chcecie można dać więcej. Zrobić masę z mascarpone i kokosu. Śmietankę ubić na sztywno,dodać do serka. Wsypać cukier,skórkę z cytryny oraz sok. Wymieszać mikserem.Na końcu wsypać kokos i jeszcze raz wymieszać.
Na masę jabłkową wyłożyć krem,wyrównać i obficie posypać startą czekoladą.
Smacznego życzę!