Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny,aromatyczny ,rozpływa się w ustach.Lekko winna masa z mascarpone dodaje smaku.Serdecznie Wam polecam:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1826
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4656
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1826
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4656
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła. Dać do rondla ,doprowadzić do zagotowania i wsypać 2 galaretki mieszać do ich rozpuszczenia. W tortownicy 25/25 cm na spodzie ułożyć herbatniki i wylać na nie przestudzoną masę jabłkową. Dać w chłodne miejsce do stężenia.
Na stężałe jabłka poukładać rurki waflowe,jeśli chcecie można dać więcej. Zrobić masę z mascarpone i kokosu. Śmietankę ubić na sztywno,dodać do serka. Wsypać cukier,skórkę z cytryny oraz sok. Wymieszać mikserem.Na końcu wsypać kokos i jeszcze raz wymieszać.
Na masę jabłkową wyłożyć krem,wyrównać i obficie posypać startą czekoladą.
Smacznego życzę!