Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i delikatny,na pewno każdemu posmakuje:)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1568
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231981
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5061
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1568
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231981
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5061
Składniki
Biszkopt Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubijać.Na końcu dać mąkę i pr.do pieczenia,zamieszać dokładnie.Dodać żółtka i delikatnie a dokładnie wymieszać.Po wierzchu posypać rozmrożonymi jagodami. Dać do nagrzanego do 170st.piekarnika i upiec do złotego koloru.
Ugotować budynie i wystudzić. Masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać zimny budyń dalej ucierając. Masę podzielić na pół.Do jednej części dodać jagody. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Spód posmarować masą z jagodami. Dać drugą część biszkoptu i wyłożyć masę budyniową. Posypać po wierzchu pozostałymi jagodami i dać do lodówki. Zimne prawie tężejące galaretki wylać na wierzch i dać do lodówki na 2-3 godz.
Smacznego życzę!