Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo często robię torty dla swoich bliskich, wprawdzie nie jestem specjalistką od przybierania tortów, niemniej jednak cieszą się nieustającą popularnością, co mnie bardzo cieszy :-)
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1335
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 363
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3651
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1335
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 363
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3651
Składniki
Sposób wykonania biszkoptu: Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać stopniowo po jednym żółtku i wszystko dokładnie zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia a następnie połączyć z ubitą pianą i delikatnie wymieszać. Dużą tortownicę wysmarować masłem lub margaryną a następnie posypać bułką tartą zarówno dno tortownicy jak i boki. Gotowe ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić
Przygotować poncz Wszystkie składniki dokładnie wymieszać Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Jeżyny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu, wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszą część położyć na paterze, nasączyć ponczem i po smarować dżemem z czarnej porzeczki. Na pierwszą część biszkoptu położyć drugą, również nasączyć ponczem i położyć część ubitego kremu. Na wierzch położyć ostatnią część biszkoptu, jak poprzednie nasączyć. Całość pokryć resztą kremu, udekorować owocami. Gotowy tort przechowywać w lodówce. Smacznego :-) You might al