Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest lekki, delikatny po prostu pyszny!!!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19002
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9838
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41041
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 103
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19002
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9838
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41041
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 103
Składniki
Roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę pod koniec dodając cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku, mieszając na najmniejszych obrotach; ja zawsze w tym momencie zaczynam wszystko robić ręcznie. Powoli dodajemy obie przesiane mąki; delikatnie mieszając. Na sam koniec powoli wlewamy stopione i ostudzone masło. Wylewamy ciasto do wysmarowanej masłem tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170st około 30 minut. Wyjmujemy na kratkę; studzimy.
Schłodzoną śmietanę należy ubić. Do mascarpone dodać i cukier dobrze wymieszać mikserem, następnie dodać wiórki kokosowe. Na końcu delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Biszkopt przekrawamy na 3 części, nasączamy i smarujemy kremem. Wkładamy najlepiej na noc do lodówki.