Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kończę 29 lat zleciało jak nie wiem, ale wiecie co? Czuję się nadal młody i piękny haha :) Przez ostatnie 1,5 roku realizuje cele by spełnić swoje marzenia, więc mogę powiedzieć, że dopiero 1,5 roku temu zacząłem żyć ;) Poczęstujcie się koliberkiem ;) Ten pyszny i zaskakujący w smaku tort jest bardzo prosty i mega smaczny, zróbcie swojej połówce na urodziny będzie zachwycona :)
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4919
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4919
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Składniki suche wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Owoce blendujemy na gładki mus i miksujemy z jajkami, oliwa i alkoholem. Łączymy ze sobą oba typu składników i dokładnie miksujemy. Dwie tortownice wykładamy papierem do pieczenia i dzielimy ciasto na 2 części. Wlewamy do obu tortownic ciasto i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Studzimy oba blaty, a w międzyczasie przygotowujemy krem. Miksujemy cukier z serkiem i masłem. Dodajemy skórkę z limonki, sok i posiekaną drobno miętę. Dokładnie mieszamy. Przekładamy blaty kremem i na wierzchu posypujemy pyłem z pistacji. Ten ostatni dodatek dodaje super chrupiąca teksturę ;) Gotowe, prawda, że proste?:)