Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Składniki
Sparzyć mak, przecedzić, zmleć go trzy razy, dać do miski dodać cukier żółtka utrzeć na biało, następnie ubić pianę z białek, dodać do maku wraz z bułką tartą proszkiem do pieczenia, olejkiem, rodzynkami. delikatnie wymieszać. tortownicę wysmarować tłuszczem , wyścielić papierem śniadaniowym, wlać ciasto i piec , zimne ciasto przekroić na trzy części, przełożyć masą.
masa: zmielone orzechy dać do garnka zalać mlekiem dodać cukier i zagotować ciągle mieszając , wystudzić , utrzeć tłuszcz na biało dodawać po łyżce orzechów ciągle miksując . przełożyć tort i udekor dowolnie.