Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 134
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5824
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 118
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 134
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5824
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 118
Składniki
Sparzyć mak, przecedzić, zmleć go trzy razy, dać do miski dodać cukier żółtka utrzeć na biało, następnie ubić pianę z białek, dodać do maku wraz z bułką tartą proszkiem do pieczenia, olejkiem, rodzynkami. delikatnie wymieszać. tortownicę wysmarować tłuszczem , wyścielić papierem śniadaniowym, wlać ciasto i piec , zimne ciasto przekroić na trzy części, przełożyć masą.
masa: zmielone orzechy dać do garnka zalać mlekiem dodać cukier i zagotować ciągle mieszając , wystudzić , utrzeć tłuszcz na biało dodawać po łyżce orzechów ciągle miksując . przełożyć tort i udekor dowolnie.