Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w necie,trochę jest inny od oryginału. Polecam na pewno Wam posmakuje:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 188
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 188
Składniki
Tortownicę o średnicy 22cm,wyłożyć folią aluminiową.Na spód dać część grubiej pokruszonych herbatników. 2/3 malin dać do miseczki,dodać 1 łyżkę cukru pudru i sok z 1/2 cytryny,rozgnieść widelcem. Wyłożyć na warstwę herbatników i wyrównać. Serek mascarpone wymieszać mikserem z cukrem pudrem ,sokiem z 1/2 cytryny,cukrem waniliowymDodać ubitą śmietankę oraz śmietan-fix. Na warstwę malin wyłożyć pokruszone herbatniki i 1/2 część mascarpone. Na serek ułożyć banany pokrojone w talarki.Na banany dać pokruszone herbatniki.Polać po wierzchu sokiem z cytryny rozcieńczonym odrobiną wody. Na wierzch herbatników dać pozostałą część serka i wyrównać. Udekorować malinami i dać na kilka godz.do lodówki.
Smacznego życzę!