Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17657
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15315
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5422
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9042
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17657
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15315
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5422
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9042
Składniki
z biszkoptów uformować coś na literę "L". Ubić śmietanę kremówkę, dodać do niej odmrożone maliny i kremy malinowe w proszku. placki biszkoptowe nasączyć cukrem waniliowym rozpuszczonym w 0,5 szkl. wody. zagotować 3 szkl mleka, w pozostałej szklance rozpuścić budyń z cukrem pudrem i mąką. zagotować. ostudzić. zimny budyń utrzeć na puszysta masę z masłem. kremem malinowym przełożyć placki. ułożyć również odcięte kawałki. wyrównać. odstawić do stężenia w lodówce. Tort obłożyć masą budyniową. Ponownie odstawić do stężenia Tort udekorować masą cukrową: najpierw boki, potem wierzch (blat mebli). . Ozdoby ulepić według uznania. Poukładać na torcie. smacznego