Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14123
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6478
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14123
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6478
Składniki
z biszkoptów uformować coś na literę "L". Ubić śmietanę kremówkę, dodać do niej odmrożone maliny i kremy malinowe w proszku. placki biszkoptowe nasączyć cukrem waniliowym rozpuszczonym w 0,5 szkl. wody. zagotować 3 szkl mleka, w pozostałej szklance rozpuścić budyń z cukrem pudrem i mąką. zagotować. ostudzić. zimny budyń utrzeć na puszysta masę z masłem. kremem malinowym przełożyć placki. ułożyć również odcięte kawałki. wyrównać. odstawić do stężenia w lodówce. Tort obłożyć masą budyniową. Ponownie odstawić do stężenia Tort udekorować masą cukrową: najpierw boki, potem wierzch (blat mebli). . Ozdoby ulepić według uznania. Poukładać na torcie. smacznego