Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort mleczny na zimno,prosty i bardzo smaczny deser z białą i ciemną czekoladą ....
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 640
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 7980
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 445
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9143
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 7811
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 640
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 7980
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 445
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9143
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 7811
Składniki
Przygotowanie: -3 galaretki (rozpuścić) na 5 szklanek wody -Wszystkie składniki powinny,mieć temperaturę pokojową,aby masa się nie zważyła Masło lub margarynę, (według uznania),utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami (można użyć miksera) dodać żelatynę rozpuszczoną w mleku, chłodna i płynną,startą czekoladę, deserową i ubite białka.Białka ,delikatnie mieszamy kopystką.Wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aby warstwa stężała. Drugą warstwę wykonujemy tak samo dodając do masy kakao i białą startą czekoladę i ponownie wstawiamy do lodówki, układamy brzoskwinie Na sam koniec wylewamy tężejącą galaretkę. Tortownica o średnicy 30 cm.
Smacznego!!!
Smacznego !!!