Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort mleczny na zimno,prosty i bardzo smaczny deser z białą i ciemną czekoladą ....
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 338
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1152
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 338
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1152
Składniki
Przygotowanie: -3 galaretki (rozpuścić) na 5 szklanek wody -Wszystkie składniki powinny,mieć temperaturę pokojową,aby masa się nie zważyła Masło lub margarynę, (według uznania),utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami (można użyć miksera) dodać żelatynę rozpuszczoną w mleku, chłodna i płynną,startą czekoladę, deserową i ubite białka.Białka ,delikatnie mieszamy kopystką.Wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aby warstwa stężała. Drugą warstwę wykonujemy tak samo dodając do masy kakao i białą startą czekoladę i ponownie wstawiamy do lodówki, układamy brzoskwinie Na sam koniec wylewamy tężejącą galaretkę. Tortownica o średnicy 30 cm.
Smacznego!!!
Smacznego !!!