Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11279
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13486
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5262
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11279
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13486
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5262
Składniki
Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć z cukrem do białości, białka ubić na sztywno, do utartych żółtek dodać białka i resztę przesianych składników, delikatnie wymieszać, wlać ciasto do wysmarowanej dużej tortownicy, piec aż do suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na trzy części. Wykonanie masy: Masło i margarynę Kasię utrzeć do białości, dodawać po łyżce masy krówkowej, utrzeć. Przekładać ciasto, obsmarować boki, ciastka Kubanki przekroić na połówki i obłożyć nimi boki, czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać górę i udekorować perełkami.