Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto orzechowe z lekkim kremem kawowym
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16586
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 224
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 407
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16586
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 224
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 407
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem . Dodajemy resztę składników delikatnie mieszając.Pieczemy 40 minut w 180 st.Po wystudzeniu przekrawamy na 2 części. Śmietanę ubijamy z cukrem i ś mietanfixem na sztywno.Dodajemy serek i kawę ,mieszamy na małych obrotach. Masą przekładamy ciasto orzechowe. Wierzch i boki cienko smarujemy masą maślaną,po czym dekorujemy masą cukrową.