Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 83
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 95
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 308
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 240
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 83
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 95
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 308
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 240
Składniki
Ciasto orzechowe:Margarynę z cukrem utrzeć, dodać żółtka i ucierać do białości.Mąkę ,orzechy proszek do pieczenia wymieszać dodać do utartej margaryny, wlać mleko dalej ucierać a na końcu dać pianę z białek.Wylać na formę i upiec.
Upiec biszkopt kawowy.
Masa: utrzeć masło z cukrem do białości, dodać kakao orzechy spirytus.
Ciasto orzechowe przekroić na dwie części.Przełożenie tortu: ciasto orzechowe masa biszkopt kawowy, masa, ciasto orzechowe, polewa. Tort ubrać według własnego uznania.
Można zrobić placek orzechowy bez biszkoptu.Też jest bardzo dobry.