Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10622
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10622
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Składniki
Ciasto orzechowe:Margarynę z cukrem utrzeć, dodać żółtka i ucierać do białości.Mąkę ,orzechy proszek do pieczenia wymieszać dodać do utartej margaryny, wlać mleko dalej ucierać a na końcu dać pianę z białek.Wylać na formę i upiec.
Upiec biszkopt kawowy.
Masa: utrzeć masło z cukrem do białości, dodać kakao orzechy spirytus.
Ciasto orzechowe przekroić na dwie części.Przełożenie tortu: ciasto orzechowe masa biszkopt kawowy, masa, ciasto orzechowe, polewa. Tort ubrać według własnego uznania.
Można zrobić placek orzechowy bez biszkoptu.Też jest bardzo dobry.