Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103731
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103731
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Składniki
Ciasto:Żółtka ,jaja, cukier utrzeć, dodając orzechy, kawę i bułkę.Pianę ubić. Utartą masę połączyć z białkami delikatnie mieszając.Piec w tortownicy około godziny. Przestudzone ciasto przekroić i przełożyć masą.
Masa: Z pół litra mleka odlewamy 5 łyżek i mieszamy z mąką ziemniaczaną.Pozostałe mleko gotujemy z cukrem łączymy z rozpuszczoną mączką. Krótko razem gotujemy.Odstawiamy ,dosypujemy 2 łyżeczki sypkiej kawy rozpuszczalnej i studzimy mieszając ( aby nie powstał kożuszek).Masło ucieramy i po trochę dodajemy ostudzony budyń.
Torta ubieramy według własnego upodobania.