Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 19
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 251
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1136
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 19
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 251
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1136
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Składniki
Ciasto:Żółtka ,jaja, cukier utrzeć, dodając orzechy, kawę i bułkę.Pianę ubić. Utartą masę połączyć z białkami delikatnie mieszając.Piec w tortownicy około godziny. Przestudzone ciasto przekroić i przełożyć masą.
Masa: Z pół litra mleka odlewamy 5 łyżek i mieszamy z mąką ziemniaczaną.Pozostałe mleko gotujemy z cukrem łączymy z rozpuszczoną mączką. Krótko razem gotujemy.Odstawiamy ,dosypujemy 2 łyżeczki sypkiej kawy rozpuszczalnej i studzimy mieszając ( aby nie powstał kożuszek).Masło ucieramy i po trochę dodajemy ostudzony budyń.
Torta ubieramy według własnego upodobania.