Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na lekki i wilgotny tort. Smakuje każdemu i zawsze się udaje.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10171
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1904
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4009
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10171
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1904
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4009
Składniki
Przepis na jeden blat. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i powoli po jednym żółtku. Dodać bułkę tartą i proszek do pieczenia a na końcu delikatnie orzechy. Piec 30 minut w 180 stopniach. Wystudzć. Wykonać tyle blatów ile potrzebujemy. Ja robię trzy:) Można podwoić składniki i przekroić jeden blat na 2.
Kawę rozpuszczalną zalać 2 łyżkami gorącej wody i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zimną śmietanę i zimny serek mascarpone przełożyć do miski i zmiksować razem na sztywną, puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. alej miksując, dodawać stopniowo zimną kawę. Oczywiście można zrobić dowolną masę kawową, którą lubimy. Ja próbowałam tą na budyniu i tez super pasuje.
Biszkopty przełożyć masą i udekorować całość wiórkami orzechowymi. Tort jest mięciutki i wilgotny. Po prostu pyszny:)