Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na lekki i wilgotny tort. Smakuje każdemu i zawsze się udaje.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1381
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 673
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1381
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 673
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Składniki
Przepis na jeden blat. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i powoli po jednym żółtku. Dodać bułkę tartą i proszek do pieczenia a na końcu delikatnie orzechy. Piec 30 minut w 180 stopniach. Wystudzć. Wykonać tyle blatów ile potrzebujemy. Ja robię trzy:) Można podwoić składniki i przekroić jeden blat na 2.
Kawę rozpuszczalną zalać 2 łyżkami gorącej wody i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zimną śmietanę i zimny serek mascarpone przełożyć do miski i zmiksować razem na sztywną, puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. alej miksując, dodawać stopniowo zimną kawę. Oczywiście można zrobić dowolną masę kawową, którą lubimy. Ja próbowałam tą na budyniu i tez super pasuje.
Biszkopty przełożyć masą i udekorować całość wiórkami orzechowymi. Tort jest mięciutki i wilgotny. Po prostu pyszny:)