Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort piętrowy,przełożony kremem serowym z czekoladami. Tort imprezowy, dla większej ilości gości.
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 492
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 120
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 492
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 120
Składniki
biszkopt- Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Z drugim biszkoptem, postąpić tak samo, tylko piec w blaszce 21 cm. Najlepiej upiec dzień wcześniej, będzie łatwiej się kroić. Po przestygnięciu przekroić na 3 krążki, każdy.
Do tych samych tortownic, włożyć po krążku biszkoptowym. Nasączyć sokiem z puszki.
krem serowy z ciemną czekoladą-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem. Dodać porcjami ser, jogurt i zmiksować. Na koniec dolewać żelatynę, miksując. Lecz nie za długo.Dodać startą czekoladę i delikatnie wymieszać.Zaraz wyłożyć odpowiednio do dwóch tortownic. Brzoskwinie pokroić w cząstki i podzielić na 4 części. Po jednej rozsypać do dwóch tortownic. Przykryć po krążku biszkoptowym i nasączyć.
krem serowy z białą czekoladą- Wykonać jak z ciemną i wyłożyć odpowiednio do dwóch tortownic. krem serowy z białą czekoladą- Wykonać jak z ciemną i wyłożyć odpowiednio do dwóch tortownic. Przykryć ostatnimi krążkami biszkoptowymi i schłodzić, kilka godzin w lodówce.
Po schłodzeniu zdjąć zabezpieczenia i duży ułożyć na paterze.
obłożenie tortu-Śmietankę ubić z kremem czekoladowym. Posmarować kremem. Można zrobić wzorek, za pomocą szpatułki ząbkowanej.
Na środku tortu, zrobić stelaż z kilku rurek od napoi.
Na mniejszy tort ubić tak samo, ale krem śmietankowy. Posmarować i zrobić jakiś wzorek.
Włożyć II piętro tortu. Na krawędziach, można z kremu zrobić ozdobny szlaczek.
Polewę rozpuścić w/g instrukcji na opakowaniu. Przelać do rożka papierowego i namalować w/g wzoru, róże. W poprzednim torcie malowałam ciemną polewą, tutaj białą.
Jak zastygną to delikatnie odkleić i przylepić do tortu. Tort przechowywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.