Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort piętrowy waniliowy z ciasteczkami z polewą. Tort serowy na zimno z owocami. Tort z polewą typu,drip-cake i rozetkami.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4217
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8721
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4217
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8721
Składniki
Najpierw przygotować składniki, brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę.Czekoladę posiekać nożem, borówkę umyć i wysuszyć.Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Ostudzić do letniego.
Schłodzoną śmietankę, ubić z serem.Dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Dodać ciasteczka, brzoskwinie, czekoladę i borówkę. Szybko wymieszać i przelać do dwóch zabezpieczonych tortownic fi.27 i 21.Starać się żeby miały jednakowe wysokości tej masy.Wyrównać i schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej na całą noc.
Po schłodzeniu zdjąć obręcze z tortownic. Z dużej tortownicy torcik ułożyć na paterze. Mały torcik ułożyć na górze dużego. polewa-Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance. Ostudzić do jeszcze płynnego i polać górę tortu, tak żeby spływała w formie soplów po bokach. Widoczny rant na dużym torcie, też oblać, tworząc efekt drip-cake.
rozetki-Śmietankę ubić z kremem w proszku. Przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną tylką i zrobić wokół rozetki. Tort przechowywać w lodówce.