Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dwa torty, jeden śmietankowo brzoskwiniowy , a drugi śmietankowo - ajerkoniakowy, o takich kremach solenizanci chcieli torty. Torty wyszły bardzo smaczne i zrobiły wielkie wrażenie na solenizantach.
tortownice, papier do pieczenia , nóż duży, mikser, większe naczynie ,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 896
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 827
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 289
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 896
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 827
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 289
Składniki
Biszkopty zrobione według tego przepisu oto link; https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-biszkopt-ktory-zawsze-wychodzi,1938933,bozena1960.html Ciasto zrobione z podwójnej porcji, rozdzielone na większą i mniejszą tortownice. Krem z adwokatem; Gotowe opakowania kremu ajerkoniakowego małymi porcjami wsypujemy do mleka i miksujemy. Jak krem zaczyna robić się gesty dodajemy powoli adwokat ciągle miksując. Gotowy krem dajemy do lodówki. Krem śmietankowy z brzoskwiniami; Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywną masę z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy. Serek mascarpone miksujemy i łączymy z ubitą na sztywno śmietaną. Składanie tortu ajerkoniakowego; Większy biszkopt przekroić na 3 blaty. Pierwszy blat nasączamy sokiem z brzoskwiń, smarujemy dżemem. Następnie nakładamy część krem ajerkoniakowego. Nakładamy drugi blat robimy to samo co z pierwszym. Nakładamy trzeci ostatni blat dociskając brzegi tortu. Cały tort łącznie z bokami smarujemy kremem śmietankowym z mascarpone. Boki tortu obkładamy kokosem. Dekorujemy według uznania. Składanie tortu śmietankowego z brzoskwiniami i serkiem mascarpone; Mniejszy biszkopt kroimy również na trzy blaty. Pierwszy blat nasączamy sokiem z brzoskwiń, smarujemy dżemem, nakładamy część kremu śmietankowego z mascarpone na krem odsączone i pokrojone brzoskwinie, nakładamy drugi blat robimy to samo co z pierwszym, nakładamy trzeci blat, dociskamy blaty formując tort. Cały tort smarujemy gotowym kremem śmietankowym, boki obsypujemy kokosem. Tort dekorujemy według własnego uznania. Ja udekorowałam różyczkami koloru niebieskiego, listkami z masy cukrowej własnego wykonania oraz kremem śmietankowym i koralikami cukrowymi. Torty włożyć do lodówki na całą noc.