Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i tani tort.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3557
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1542
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3557
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1542
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Składniki
BISZKOPT: Ubić białka na sztywno. Ubijając dodawać cukier, kakao, żółtka, mąkę i proszek. Wylać do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tortownicy. Piec 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystygnięciu ciasta, przekroić je na 3 części.
Każdy spód lekko nasączyć pączem przyrządzonym z wódki, wody i soku z cytryny.
PRZEKŁADANIE: Spody posmarować cienką warstwą toffi. Na pierwszy ubić 2 smietanki z dwoma śmietanfixami. Na kolejny tak samo. Przykryć ostatnią częścią ciasta, którą należy z wierzchu posmarować toffi, podobnie jak i boki tortu. Ostatni kubeczek śmietanki, ubić i posmarować cały tort dokoła. Boki można obsypać czekoladą startą na grubszych oczkach tarka, wierzch posypać kakaem.