Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i tani tort.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2633
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107268
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2078
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2633
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107268
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2078
Składniki
BISZKOPT: Ubić białka na sztywno. Ubijając dodawać cukier, kakao, żółtka, mąkę i proszek. Wylać do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tortownicy. Piec 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystygnięciu ciasta, przekroić je na 3 części.
Każdy spód lekko nasączyć pączem przyrządzonym z wódki, wody i soku z cytryny.
PRZEKŁADANIE: Spody posmarować cienką warstwą toffi. Na pierwszy ubić 2 smietanki z dwoma śmietanfixami. Na kolejny tak samo. Przykryć ostatnią częścią ciasta, którą należy z wierzchu posmarować toffi, podobnie jak i boki tortu. Ostatni kubeczek śmietanki, ubić i posmarować cały tort dokoła. Boki można obsypać czekoladą startą na grubszych oczkach tarka, wierzch posypać kakaem.