Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten tort, ponieważ powinien smakować każdemu wielbicielowi włoskich delicji ;)
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 67
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2455
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 530
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 878
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 67
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2455
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 530
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 878
Składniki
Białka ubić na sztywno i nie przerywając miksowania wsypywać partiami cukier. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem. Do ubitych jaj dodać żółtka i mąkę, delikatnie zmiksować. Przełożyć do tortownicy, której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 35 min. do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu biszkopt ostudzić. W tym czasie mascarpone zmiksować ze śmietana i cukrem pudrem. Ostudzony biszkopt podzielić na 3 części. Pierwszą na sączyć częścią kawy połączonej z amaretto.
Następnie wyłożyć 1/3 kremu i posypać częścią czekolady startej na drobnych oczkach. Analogicznie postąpić z pozostałymi krążkami ciasta.
Przed podaniem schłodzić. Smacznego!