Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z internetu, robiłam na urodziny męża, rewelacja , goście byli zachwyceni troszeczkę go zmodyfikowałam :)))
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać aż piana będzie błyszcząca, następnie dodawać kolejno po jednym żółtku i obie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w tem. 180 C 30 min. po upieczeniu i wystudzeniu przekroić każdy biszkopt na dwie części. Masa serowa: ser utrzeć na gładką masę z cukrem pudrem, śmietanę ubić i delikatnie wmieszać razem z połową konfitury. Drugą połowę konfitury podgrzać, wystudzić i dodać pokrojone truskawki.
Pierwszy blat biszkoptu nasączyć herbatą z aromatem śmietankowym i wyłożyć 1/3 konfitury i na to 1/3 masy serowej, przykryć drugim blatem, nasączyć i posmarować 1/3 konfitury i masy serowej, przykryć trzecim blatem, nasączyć i posmarować ostatnią częścią konfitury i masy serowej, przykryć ostatnim blatem, nasączyć. Wierzch i boki tortu udekorować ubitą śmietanką wymieszana z rozpuszczoną żelatyną w 1/3 szkl. wody, pokruszonymi bezami ( kilka w całości zostawić do dekoracji wierzchu) i pokrojonymi w drobną kosteczkę truskawkami. Wstawić do lodówki. Smacznego :))))