Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy w zrobieniu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5396
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5396
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1355
Składniki
Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Pieczemy w temp. 160-180* 30- 40 minut. Biszkoptu wychodzi dużo. U mnie było na najwiekszą tortownicę i jeszcze przekroiłam :)
Masło ucieramy do białości dodajemy stopniowo cukier.Na końcu przetarty mus z truskawek. Biszkopt przekładamy masą. Całość chłodzimy w lodówce. SMACZNEGO