Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na własnym Biszkopcie z Masą Plastyczna
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Biszkopt: Białka z solą i cukrem ubijamy na sztywna piane po ubiciu dodajemy po 1 żółtku na koniec dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia i budyń mieszając już łyżką. Na koniec dodajemy 2 łyżki oleju (broń boże nie oliwy z oliwek) i wylewamy na posmarowana i posypana bułka tartą tortownice. Do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 45 minut . Po upieczeniu zostawiamy na 10-15 minut w piekarniku przy otwartych drzwiczkach.
Krem: Mocno schłodzoną Śmietanke 0,5 litra ubijamy na gesto dodajemy krem z proszku na gesto ubijamy smarujemy przeciete warstwy biszkoptu
Masa Plastyczna: pianki topimy na malutkim gazie w garnku mieszajac zeby nie przypaliły sie . Po rozpuszczeniu szybko dodajemy cukier puder wyrabiajac ciasto . na koniec zostawiamy albo biały albo barwimy i rozwalkowywujemy na bardzo cienki placek