Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki tort przygotowałam na 13 urodziny mojej siostry. Wykonanie jest dosyć skomplikowane, ale warto go przyrządzić, bo jest przepyszny.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112880
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 402
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 422
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 755
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112880
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 176
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 402
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 422
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 755
Składniki
Sposób przygotowania biszkopta: Ubić pianę z białek z cukrami na sztywno, dodać żółtka wymieszane z octem, olej i mąkę z proszkiem. Wymieszać składniki, wyłożyć na przygotowaną tortownicę, piec biszkopt w temperaturze 160 stopni około 35 minut i po upieczeniu przekroić. Sposób przygotowania placka czekoladowego Utrzeć masę z masła, cukru i jaj. Następnie dodać mleko, rum i wsypać mąkę z proszkiem. Wrzucić jedną czekoladą startą, jedną pokrojoną i wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej tortownicy i piec w temperaturze 170-180 stopni przez 60 minut, po czym przekroić przestudzony placek. Masa kokosowa do przełożenia na tort. Sposób przygotowania masy kokosowej:: Zagotować mleko, wsypać wiórki kokosowe i gotować 15 minut na bardzo wolnym ogniu cały czas mieszając- następnie wystudzić. Ubić na parze z cukrami- odstawić. Utrzeć masło i dodawać stopniowo ubite jajka i wystudzony kokos. Podzielić masę na dwie części i do jednej dodać startą czekoladę z kakao i trochę odłożyć do oblepienia tortu. Składanie tortu: Biszkopt • Masa kokosowa • Placek czekoladowy • Masa koksowana • Masa czekoladowa • Biszkopt • Masa kokosowa • Placek czekoladowy • Ozdoba na tort (opłatek- dostępny na Internecie) Gotowy tort oblepić odłożoną masą i obsypać ozdobnymi cukiereczkami lub ozdobić dowolnie.