Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten tort przygotowałam na 18-te urodziny syna .....)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 17
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 11
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 84
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 161
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 238
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 17
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 11
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 84
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 161
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 238
Składniki
przygotowac 3 biszkopty:w jednej misce ubic 15 białek, dodac cukier ,żółtka i obydwie mąki z proszkiem do pieczenia , dzielimy ciasto na 3 równe częsci.Do jednego dodajemy kisiel , drugie łaczymy z kakao a 3 pozostaje bez zmian.Pieczemy 3 biszkopty w temp. 180 stopni przez 25 min
Jabłka obieramy kroimy w kawałki i dusimy zeby zmiękły.Dzielimy na połowę i do jednej galaretka agrestowa a druga galaretka truskawkowa , kazda czesc mieszm=amy zeby połączyc składniki.
Masa:w szkl mleka rozpuscic mąki i zółtka reszte mleka zagotowac dodac cukier kryształ i waniliowy i reszte rozpuszczonych składników,cały czas mieszac az zrobi sie krem.Masła utrzec dodac schłodzony krem ipołączyc aż zrobi się puszysta masa.Wieksza połowę masy podzielic na 4 części , reszta zostaje do ozdobienia tortu
Składanie ciasta:od dołu jasne ciasto 1 częśc białej na to jabłka z zielona galaretką , druga czesc białej masy , nastepnie ciemny placek , trzecia częśc masy , jabłka z truskawkową galaretką , czwarta częśc masy i trzeci biszkopt z kisielem
Migdały uprazyc na patelni tak aby delikatnie zmieniły kolor cały czas mieszac aby sie nie przypaliły.tort obłozyc masą , zrobic polewę , obsypac migdałami i udekorowac wg własnego gustu .