Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z biszkoptem, dwoma kremami. Tort z rozetkami i ozdobami czekoladowymi dla hydraulika.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1011
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1011
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
biszkopt-Ubić białka ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem.Miksując dolewać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszać ale już łopatką,dolewając też olej. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej papierem tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika,trochę odczekać i obkroić boki, obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć blaszkę,papier i odstawić do przestygnięcia. Przekroić na 3 blaty.
Spodni blat biszkoptowy, włożyć do zabezpieczonej tortownicy i nasączyć częścią syropu z odsączonych brzoskwiń.
krem 1-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem i fixem. Następnie dodawać porcjami serek i miksować. Następnie dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wmieszać pokrojone w kostkę odsączone brzoskwinie.Wyłożyć do tortownicy i rozsmarować.
Przykryć drugim blatem biszkoptowym.Mocniej nasączyć syropem.
krem 2-Postąpić tak samo jak z 1 kremem, tylko zamiast brzoskwiń dodać pokrojone cukierki w małą kostkę.Wyłożyć do tortownicy i rozsmarować.
Przykryć ostatnim blatem biszkoptowym.Tort schłodzić kilka godzin w lodówce,najlepiej na całą noc. Po schłodzeniu, zdjąć zabezpieczenia i rant z tortownicy.
Przykryć paterą i odwrócić ''do góry nogami''.Góra będzie równiejsza.
obłożenie-Zmiksować śmietankę z kremem w proszku w/g wskazówek na opakowaniu. Polową posmarować cały tort, można wygładzić. Albo można zrobić wzorek za pomocą specjalnej packi.
Z reszty kremu zrobić rozetki na górze i dole tortu.
Gotowe ozdoby z gorzkiej czekolady z kakao.
Na górze tortu ułożyć dekoracje. Tort przechowywać w lodówce.
Kroić ostrym nożem.