Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękny i smaczny tort w kształcie serca zapraszam po przepis .
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5207
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5207
Składniki
Do miski wbijam 4 jajka daje cukier i miksuje ,następnie dodaje patriotami make z proszkiem do pieczenia i troszkę barwnika czerwonego, jak nie macie można dać kakao łyżkę biszkopty będą kakaowe. Biszkopt wlewam do formy w kształcie serca wyłożonej papierem do pieczenia, lub okrąglej potem wycina sie z ciasta serce, Biszkopt piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach funkcja góra dół na środkowej półce 20 minut ,tak samo przygotowuje ciasto na drugi biszkopt .Ostudzone biszkopty przecinam na pół 1 część kruszę będzie potrzebna do ozdoby tortu .Jak ktoś nie ma formy w kształcie serca można zrobić szablon serce z kartonu i wyciąć z okrągłego biszkoptu .
Do przełożenia dowolny drzem i bita śmietana 2 śnieżki w torebce , 1 szkl mleka ubijam na sztywno . gdy używam śmietany 30 % ubijam schłodzoną śmietanę z cukrem Na dolny blat biszkoptu daję dżem przykrywam kolejnym blatem na niego połowa bitej śmietany koleiny 3 blat blat resztą śmietany obkładam wierzch i boki ciasta . Ostatni blat kruszę i tymi okruszkami obkładam torcik można zostawić trochę masy by zrobić ozdoby do tortu .Po dokładne wykonanie zapraszam na film