Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort zrobiłam 5 lat temu dla najmłodszego wnuczka. To były moje pierwsze próby z masą plastyczną.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 168
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 984
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8761
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3093
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 168
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 984
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8761
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3093
Składniki
biszkopt jasny-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki 30x40 ,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 25-30 min. w 175*.C. biszkopt ciemny-Wykonać jak poprzedni, ale upiec takie dwa.
krem 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę.Śmietankę ubić ze śmietan-fixem. Jogurt zmiksować z cukrem,serkiem,potem ubitą śmietanką. Dolewać żelatynę i zmiksować.Wmieszać brzoskwinie i wyłożyć na biszkopt przykryć drugim plackiem.
krem 2-Czekoladę rozpuścić na parze z odrobiną mleka, i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić ze śmietan-fixem. Jogurt zmiksować z cukrem,serkiem.Potem z ubitą śmietanką i rozpuszczoną czekoladą. Dolewać żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na biszkopt przykryć trzecim plackiem
masa budyniowa-Ugotować budyń z cukrem.Ostudzić, od czasu do czasu mieszając. Masło zmiksować, dodając po łyżce budyniu. Rozsmarować po całym torcie. Boki ozdobić, zielonym kokosem. Na krawędziach tortu poukładać, m&m-elki. Na górze rozsypać, kokos żółty -jako piasek. Schłodzić.
Dekoracje zrobić wcześniej.
Tort ozdobić przed podaniem.
Tort kroić ostrym i ciepłym nożem.