Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z galaretką"
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 10732
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9468
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 10732
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9468
Składniki
Maliny rozmroź. Oddziel żółtka od białek, żółtka utrzyj z solą, 10 dag cukru i 1 cukrem waniliowym. Białka ubij, połącz z masą żółtkową. Mąkę przesiej z proszkiem.
Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Formę w kształcie serca wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 20 minut w 175oC.
Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj z resztą cukru i drugim cukrem waniliowym, przetrzyj, połącz z jogurtem. Śmietanę ubij, dołóż do masy.
Domieszaj żelatynę. Wylej na biszkopt. Schładzaj 2 godz. Kisiel przygotuj wg przepisu, wystudź, rozsmaruj na torcie. Udekoruj go płatkami, miętą, serduszkami i ew. malinami.Źródło: Naj