Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lekkie i puszyste. Tradycyjnie powinny mieć kształt muszelek. Korzystałam z przepisu od ciastkozercy.pl
Foremki muszelki
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 109
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101299
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5822
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 109
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101299
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5822
Składniki
Masło roztapiamy i studzimy. Jajka z cukrem mieszamy trzepaczką. Dodajemy miód, mleko, sok i skórkę z cytryny. Dalej mieszamy trzepaczką, aż do połączenia składników. Teraz dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, znów mieszamy. Na końcu powoli dolewamy roztopione masło i znów mieszamy. Za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego nakładamy masę do natłuszczonych foremek-muszelek. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Wkładamy ciasteczka i zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ciasteczka przez 15-20 minut do lekkiego zarumienienia. Po upieczeniu ciasteczka wyjmujemy z foremek i układamy na kratce do wystudzenia.