Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć fit kotlety są całkowicie inne niż klasyczne i znane nam wszystkim mielone, to nie można odmówić im smaku i soczystości. Dodatek parmezanu nadaje lekkiej pikanterii i charakterystycznego aromatu. Dzięki pieczeniu, a nie smażeniu, danie jest polecane szczególnie osobom dbającym o linię czy zwyczajnie unikającym nadmiaru tłuszczu w posiłkach. Będą świetną alternatywą dla codziennego obiadu i przypadną do gustu nawet najmłodszym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118470
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2316
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118470
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2316
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1619
Składniki
Cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki włóż do dużej miski i wymieszaj dłońmi do uzyskania gładkiej i elastycznej masy. Blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Lekko wysmaruj go łyżką oliwy.
Z masy mięsnej formuj płaskie kotleciki o średnicy ok. 5-6 cm. Odkładaj je na blaszkę, zachowując odstęp ok. 1 cm między nimi. Wierzch kotletów posmaruj drugą łyżką oliwy.
Z masy mięsnej formuj płaskie kotleciki o średnicy ok. 5-6 cm. Odkładaj je na blaszkę, zachowując odstęp ok. 1 cm między nimi. Wierzch kotletów posmaruj drugą łyżką oliwy.
Fit kotlety wyjmij z pieca i odstaw do lekkiego przestygnięcia. Podawaj z dodatkiem skrobiowym i lekką surówką. Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku, przez ok. 3-4 dni.