Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć fit kotlety są całkowicie inne niż klasyczne i znane nam wszystkim mielone, to nie można odmówić im smaku i soczystości. Dodatek parmezanu nadaje lekkiej pikanterii i charakterystycznego aromatu. Dzięki pieczeniu, a nie smażeniu, danie jest polecane szczególnie osobom dbającym o linię czy zwyczajnie unikającym nadmiaru tłuszczu w posiłkach. Będą świetną alternatywą dla codziennego obiadu i przypadną do gustu nawet najmłodszym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424929
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10687
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424929
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10687
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki włóż do dużej miski i wymieszaj dłońmi do uzyskania gładkiej i elastycznej masy. Blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Lekko wysmaruj go łyżką oliwy.
Z masy mięsnej formuj płaskie kotleciki o średnicy ok. 5-6 cm. Odkładaj je na blaszkę, zachowując odstęp ok. 1 cm między nimi. Wierzch kotletów posmaruj drugą łyżką oliwy.
Z masy mięsnej formuj płaskie kotleciki o średnicy ok. 5-6 cm. Odkładaj je na blaszkę, zachowując odstęp ok. 1 cm między nimi. Wierzch kotletów posmaruj drugą łyżką oliwy.
Fit kotlety wyjmij z pieca i odstaw do lekkiego przestygnięcia. Podawaj z dodatkiem skrobiowym i lekką surówką. Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku, przez ok. 3-4 dni.