Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 235
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104560
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 235
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104560
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
Żoltka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym na gladką puszystą mase.Zmieszac budyn(w proszku) z zimnym mlekiem dodac do zoltek wstawic na gaz gotowac 10 minut ciągle mieszając wystudzic.Maslo utrzec dodając po lyzce budyniowej masy.Do cienko wysmarowanej maslem formy wlozyc polowe masy,duzą łyzke wyrownac powierzchnię.Pozostalą mase polozyc na kakao starannie wymieszac.Wylozyc na bialą mase powkladac biszkopty wstawic do lodowki by stezala.Przygotowac galaretki dodając nieco mniej wody .Na biszkopty umyte i dokladnie osaczone owoce(naljepiej wytrzec je scierką lub serwetkami z bibuly).Zalac tezejącą galaretką zastudzic.