Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty torcik z dodatkiem sera i kiwi to idealna propozycja do popołudniowej kawki :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16200
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5157
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16200
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5157
Składniki
Herbatniki zmiksować, połączyć ze stopionym masłem i wyłożyć dno okrągłej formy. Schować do lodówki. Wszystkie składniki na masę serową dzielimy na pół. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, a galaretkę rozpuścić we wrzątku i ostudzić. Do ubitej śmietany dodajemy ser i szybko łączymy.Następnie przelewamy galaretkę, miksujemy. Gotową masę przelać do formy i schować do lodówki, aż masa stężeje.
Kiwi obrać, pokroić i gotować przez kilka minut z dodatkiem cukru pudru. Galaretki rozpuścić we wrzątku i ostudzić. Do zmiksowanego kiwi przelać galaretki, wymieszać bardzo dokładnie. Masę z kiwi przelać na serową i ciasto schować do lodówki.
Z drugą połową składników na masę serową postąpić analogicznie, po czym przelać na masę z kiwi. Ciasto schować na noc do lodówki. Następnie wierzch przystroić bitą śmietaną i plasterkami kiwi.