Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dużo osób pytało o przepis na ten tort, a myślałem, że jest taki prosty :D, dlatego go Wam udostępniam. Przepis jest na tort fi 12cm i wysokości 9cm. To co będzie potrzebne, a raczej konieczne to rant regulowany.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1217
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 159
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1217
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 159
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
1. Przygotować biszkopt, białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, a gdy będziemy już połączona masa dodać żółtka. Miksować do połączenia. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać z resztą masy. Piec w rancie ustawionym na 12 cm przez 35 minut, pod koniec pieczenia sprawdzić suchym patyczkiem. Odstawić do ostudzenia. 2. Podzielić nożem strunowym biszkopt na blaty. 3. Pierwszy blat nasączyć sokiem z cytryny. 4. Maliny zagotować, dodać agar i gotować jeszcze przez minutę aż do rozpuszczenia. Zblendować i przelać przez sito. Wylać na nasączony blat. Przykryć kolejnym z wierzchu. 5. Wszystkie składniki kremu zmiksować na krem. Wyłożyć na blat, przykryć kolejnym blatem. 6. Mleko z cukrem zagotować do momentu uzyskania jednolitego syropu. Ostudzić. Masło ubić na puch i stopniowo wlewać syrop. Na koniec dodawać po łyżce mleka w proszku i barwnik. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. 7. Złożony tort wyjąć z rantu. Szpatułką obtoczyć tort. Odstawić do lodówki do schłodzenia. 8. Zabieramy się za karmel, do rondelka wsypujemy cukier i obserwujemy mieszając aby się nie przypalił. Następnie dodajemy masło, karmel będzie bardzo parował i zbije się, mieszamy aż uzyskamy gładką konsystencję. Dolewamy śmietankę i powtarzamy krok, na koniec wsypujemy sól i przyprawy korzenne. Mieszamy dokładnie. Odstawiamy do zgęstnienia. 9. Polewamy z wierzchu karmelem tworząc drobne strużki po bokach tortu. Dekorujemy popcornem. Smacznego!