Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zameczek dla rycerzy.Tych małych też....
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Biszkopt-jajka ubić z cukrem,dosypać mąkę,wymieszać,piec 45 min.temp,175*C w kwadratowej formie.Rolady-ubić jak biszkopt,rozlać do 2 prostokątnych forem,piec 10 min.temp.200*C Krem śmietankowy-żelatynę namoczyć w zimnej wodzie(0,5szkl.)rozpuścić w kąpieli wodnej,schłodzić.Śmietanę ubić z cukrami,połączyć z żelatyną,biszkopty przekładać śmietaną,schłodzić.Rolady wysmarować marmoladą,zwinąć w papier,schłodzić.
Krem cytrynowy-jajko ubić z cukrem,osobno margarynę,połączyć,dodać aromatu cytrynowego,obsmarować torta i rolady,schłodzić.Masę cukrową zabarwić,rozwałkować,przykryć torta i rolady.Na 2 rogach torta wyciąć miejsce na rolady-baszty.Czekoladę rozpuścić,na papierze wycisnąć kształty okien,jak zastygną przykleić na zamku.A teraz czekamy na achy i ochy...