Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1980
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1980
Składniki
jajka z cukrem(1+2)ubijamy,łączymy z mąką(3),pieczemy w prostokątnych 2 formach 45 minut w temp.175*C Studzimy,kroimy na 3 placki każdy biszkopt.Żelatynę(7)moczymy w 1 szkl.zimnej wody,następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy.Śmietanę z cukrami (4+5+6) ubijamy,dodajemy żelatynę,przekładamy placki wcześniej docinając ciasto do formy samochodu.,schładzamy.Jajko z cukrem (10+9) ubijamy na puszysto,osobno ubijamy margarynę(8),łączymy,dodajemy esencję(11),kremem smarujemy torta.
Masę cukrową zabarwiamy(12+13),rozwałkowujemy,przykrywamy torta,wycinamy usta,oczy,okna,cyfry i błyskawicę,przyklejamy na krem kółka(14) i już-zygzak jedzie do Krzysia......