Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je podawać na różne sposoby i z różnymi dodatkami np z owocami, z masłem orzechowym, powidłami itp. Mnie najbardziej smakują takie:
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5636
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1117
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12228
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1541
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5636
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1117
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12228
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1541
Składniki
Chałkę pokroić w 3 cm kromki. Naciąć tak, by nie przekroić do końca, tylko utworzyć rodzaj kieszonki. Banany rozgnieść widelcem. Czekoladę połamać na kostki. Lekko rozchylić przecięte kromki chałki i włożyć po łyżce miazgi bananowej i po 1-2 kostki czekolady.Lekko docisnąć. Jajka rozmieszać z mlekiem. Dodać szczyptę cynamonu i cukier waniliowy. Każdą kromkę zanurzać w jajku z mlekiem i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym maśle. Tosty są mięciutkie w środku, lekko chrupiące z zewnątrz. Smak banana z rozpuszczoną czekoladą świetnie się komponuje.