Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyyycha. Tradycyjna bez udziwnień, chociaż dodałam trochę orzechów dla chrupkości.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 188
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 67
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 188
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 67
Składniki
Tortownica 20 cm. Ciasto jest na dwie szarlotki w tej formie. Dlatego połowę od razu zamrażam. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu 1/2 ciasta zawijam w folię i zamrażam. Resztę zawijam w folię schładzam w lodówce, 1 do 2 godzin. Jabłka obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki, potem lekko odcisnąć nadmiar soku. Jabłka wymieszać z mąką i 4 łyżkami orzechów. Spód tortownicy lekko wysmarować tłuszczem, posypać bułką i wyłożyć ciastem. Potem nałożyć jabłka, całość posypać resztą orzechów. Piec w 180 C przez około 60 minut.