Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny biszkopt z 6 jaj , na dużą blachę idealny do różnego rodzaju ciast , deserów i tortu. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11221
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13444
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11221
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13444
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodawaj po trochu do masy jajecznej dokładnie mieszając , możesz już mieszać łyżka nie mikserem.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. na 25 minut. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut.