Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny biszkopt z 6 jaj , na dużą blachę idealny do różnego rodzaju ciast , deserów i tortu. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodawaj po trochu do masy jajecznej dokładnie mieszając , możesz już mieszać łyżka nie mikserem.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. na 25 minut. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut.