Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny biszkopt z 6 jaj , na dużą blachę idealny do różnego rodzaju ciast , deserów i tortu. Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1308
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1299
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1308
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1299
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodawaj po trochu do masy jajecznej dokładnie mieszając , możesz już mieszać łyżka nie mikserem.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. na 25 minut. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut.