Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to wspomnie dzieciństwa, mama przygotowywała pyszny szybki placek, gdy dzieci miały ochotę na coś słodkiego. Z tego przepisu wychodzi pyszny i wilgotny. Możesz polać go polewą czekoladową lub przełożyć kremem. https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-murzynek,1939409,smaker.html
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 540
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 773
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 540
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 773
Składniki
W garnku umieść mleko i masło , podgrzewaj aż masa zrobi się płynna Do miski przesiej mąkę , kakao i proszek i wlej ciepłe mleko, wymieszaj aż składniki się połączą . Następnie dodaj żółtka i cukier waniliowy , wymieszaj .
W osobnej misce ubij białka z cukrem na sztywno , dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj . Ciasto wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x25 i piecz w temperaturze 180 st. około 30-35 minut lub do suchego patyczka .
Czekoladę rozpuść ze śmietaną polej nią wystudzone ciasto . Smacznego .