Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to wspomnie dzieciństwa, mama przygotowywała pyszny szybki placek, gdy dzieci miały ochotę na coś słodkiego. Z tego przepisu wychodzi pyszny i wilgotny. Możesz polać go polewą czekoladową lub przełożyć kremem. https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-murzynek,1939409,smaker.html
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4540
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1612
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 485
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4540
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1612
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 485
Składniki
W garnku umieść mleko i masło , podgrzewaj aż masa zrobi się płynna Do miski przesiej mąkę , kakao i proszek i wlej ciepłe mleko, wymieszaj aż składniki się połączą . Następnie dodaj żółtka i cukier waniliowy , wymieszaj .
W osobnej misce ubij białka z cukrem na sztywno , dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj . Ciasto wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x25 i piecz w temperaturze 180 st. około 30-35 minut lub do suchego patyczka .
Czekoladę rozpuść ze śmietaną polej nią wystudzone ciasto . Smacznego .