Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny deser. Polecam.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku około 10 cm.. Brzegi kwadratów posmarować białkiem. Na środek każdego kwadratu nałożyć drobno pokrojone jabłko wymieszane z cynamonem, miodem i rodzynkami. Sklejać trójkąty dociskając widelcem brzegi. Lekko ponacinać wierzch ciasteczek. Następnie posmarować je żółtkiem. Piec w nagrzanym do 220 st. C piekarniku przez 12-14 minut, aż do zrumienienia. Po wystudzeniu przyprószyć cukrem pudrem.