Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bez proszku do pieczenia. Mimo to ładnie się wypiekają, no i świetnie smakują. Serdecznie polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać zmielony twaróg, cukier i ekstrakt waniliowy. Masło zetrzeć na tarce. Zagnieść ciasto. Powstanie lekko klejąca masa. Należy ją włożyć do lodówki na jedną godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy. Gdyby się kleiło podsypać nieco mąki. Wykrawać szklanką koła, na które należy nałożyć cząstki jabłek. Ciastka skleić w trójkąty. Wstawić do piekarnika na 20-30 minut. Piekarnik musi być nagrzany do temperatury 200 st.C. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.