Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowo świąteczne, małe i pyszne kuleczki kakaowo-rumowe.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 478
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16712
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 403
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 478
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16712
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 403
Składniki
Na małym ogniu roztapiamy masłem z cukrem, kakao i wodą( do zagotowania).
Masę włożyć do lodówki na aż będzie całkiem zimna.
Rozdrabniamy herbatniki.
Do masy dodajemy rum i herbatniki( tak dużo aż z masy będzie dało się formować kulki). Odstawić masę na 15 min.
Formować małe kuleczki i obtaczać je w kokosie. Przed podaniem wstawić je na poł godziny do lodówki żeby trochę stwardniały.