Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na to jak wykorzystać resztki ciasta - trufle z pokruszonego ciasta z dodatkiem mascarpone, wiórków kokosowych, orzechów, rozpuszczonej czekolady. Nie podaję dokładnych proporcji, tylko składniki, bo ich ilość zależy od tego ile macie ciasta, chodzi o to, żeby masa była zwarta i można było z niej ulepić kulki.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Składniki
Ciasto rozdrabniamy aby powstały okruszki. Orzechy mielimy albo rozdrabniamy w moździerzu. Mieszamy okruszki z wiórkami, orzechami, dodajemy mascarpone, alkohol i rozpuszczoną czekoladę, mieszamy - jak masa będzie za rzadka dodać wiórków/orzechów, jak za sypka dodać więcej mascarpone. Z masy ulepić kulki i obtoczyć w wiórkach.