Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie trzech owoców.....
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 838
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8236
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13094
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 425
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 838
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8236
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13094
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 425
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Z podanych składników na ciasto kruche zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć na blaszkę.
1 kg jabłek i 5 lasek rabarbaru kroimy i smażymy z taką ilością cukru jaki nam pasuje wg. uznania. Czekamy aż odparowuje sok z jabłek i rabarbaru i ostudzone owoce wkładamy na ciasto. Całość pieczemy 45 min w temp.180 stopni C.
Na wystudzone ciasto układamy połówki truskawek i zalewamy galaretką truskawkową. Schładzamy w lodówce do stężenia galaretki. Smacznego!