Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie trzech owoców.....
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 227
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 85
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 100
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 160
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 227
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 85
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 100
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 160
Składniki
Z podanych składników na ciasto kruche zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć na blaszkę.
1 kg jabłek i 5 lasek rabarbaru kroimy i smażymy z taką ilością cukru jaki nam pasuje wg. uznania. Czekamy aż odparowuje sok z jabłek i rabarbaru i ostudzone owoce wkładamy na ciasto. Całość pieczemy 45 min w temp.180 stopni C.
Na wystudzone ciasto układamy połówki truskawek i zalewamy galaretką truskawkową. Schładzamy w lodówce do stężenia galaretki. Smacznego!