Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, truskawkowe ciasto bez pieczenia.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Składniki
Spód: W rondlu rozpuścić margarynę z mleczną czekoladą. Przestudzić. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z margaryną "czekoladową". Przełożyć na blachę lekko ugniatając tak, aby stworzyć spód . Odstawić. Masa: Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Dodać serek mascarpone. Miksować aż do połączenia składników. Masę przełożyć na przygotowany spód. Odstawić do lodówki. Wierzch: Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Na masę wyłożyć truskawki i wylać zastygającą galaretkę. Chłodzić kilka godzin w lodówce.