Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, truskawkowe ciasto bez pieczenia.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164811
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164811
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Spód: W rondlu rozpuścić margarynę z mleczną czekoladą. Przestudzić. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z margaryną "czekoladową". Przełożyć na blachę lekko ugniatając tak, aby stworzyć spód . Odstawić. Masa: Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Dodać serek mascarpone. Miksować aż do połączenia składników. Masę przełożyć na przygotowany spód. Odstawić do lodówki. Wierzch: Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Na masę wyłożyć truskawki i wylać zastygającą galaretkę. Chłodzić kilka godzin w lodówce.