Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowa kostka bez pieczenia
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5011
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14156
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3277
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1120
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5011
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14156
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3277
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1120
Składniki
Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia aby łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli galaretkę z truskawkami i wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie może być ciepła bo inaczej śmietana nam się zważy). Na biszkopty wylać powoli niewielką części pianki tak aby przykryła biszkopty i włożyć do lodówki na ok. 10 minut a następnie wylać pozostałą cześć pianki. Dzięki temu biszkopty nie podniosą nam się do góry. Włożyć do lodówki na godzinę aby pianka stężała. Mus truskawkowy Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i przestudzić a następnie wymieszać z truskawkami. Gotowy mus wylać na stężałą piankę truskawkową. Odstawić do ponownego stężenia na kilka godzin lub na całą noc. Smacznego!