Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie każdy z Was zna to ciasto bo krąży w sieci już od jakiegoś czasu. Jako, że mamy sezon truskawkowy to postanowiłam i ja je upiec. Piekłam kilka dni temu ale jakoś nie było czasu na wrzucenie przepisu. Oczywiście nie muszą tu być tylko truskawki, możecie użyć inne owoce i też będzie pysznie. Ciasto jest ekspresowe do zrobienia, smaczne i wilgotne.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19781
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2914
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4022
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 654
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19781
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2914
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4022
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 654
Składniki
Do miski przełożyć jogurt, umyć kubek i wysuszyć. Do jogurtu dodać jajka, olej i ekstrakt i wymieszać. Następnie wymieszać ze sobą suche składniki odmierzając kubkiem po jogurcie. Do suchych wlać mokre składniki i wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć połówki truskawek. Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach a po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.