Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie każdy z Was zna to ciasto bo krąży w sieci już od jakiegoś czasu. Jako, że mamy sezon truskawkowy to postanowiłam i ja je upiec. Piekłam kilka dni temu ale jakoś nie było czasu na wrzucenie przepisu. Oczywiście nie muszą tu być tylko truskawki, możecie użyć inne owoce i też będzie pysznie. Ciasto jest ekspresowe do zrobienia, smaczne i wilgotne.
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 37
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 118
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 217
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 37
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 118
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 217
Składniki
Do miski przełożyć jogurt, umyć kubek i wysuszyć. Do jogurtu dodać jajka, olej i ekstrakt i wymieszać. Następnie wymieszać ze sobą suche składniki odmierzając kubkiem po jogurcie. Do suchych wlać mokre składniki i wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć połówki truskawek. Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach a po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.