Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie każdy z Was zna to ciasto bo krąży w sieci już od jakiegoś czasu. Jako, że mamy sezon truskawkowy to postanowiłam i ja je upiec. Piekłam kilka dni temu ale jakoś nie było czasu na wrzucenie przepisu. Oczywiście nie muszą tu być tylko truskawki, możecie użyć inne owoce i też będzie pysznie. Ciasto jest ekspresowe do zrobienia, smaczne i wilgotne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 780
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 938
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 780
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 938
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
Do miski przełożyć jogurt, umyć kubek i wysuszyć. Do jogurtu dodać jajka, olej i ekstrakt i wymieszać. Następnie wymieszać ze sobą suche składniki odmierzając kubkiem po jogurcie. Do suchych wlać mokre składniki i wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć połówki truskawek. Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach a po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.