Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto robi się szybciutko, nie jest bardzo słodkie, można zrobić z innymi owocami również. Ulubione ciasto moje Córeczki, w sezonie truskawkowym zawsze muszę je robić.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2574
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4055
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7137
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2574
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4055
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7137
Składniki
1. Galaretkę rozrabiamy w gotującej się wodzie, po czym studzimy i zostawiamy w lodówce, żeby trochę stężała.
2. Robimy biszkopt, białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem na sztywno
3. Następnie powoli wsypujemy cukier nadal ubijając.
4. Dodajemy żółtka
5. Mąki mieszamy z proszkiem i stopniowo dodajemy do masy jajecznej.
6. Masę biszkoptową wylewamy do tortownicy. 7. Pieczemy 35 minut w 180 °C. 8. W tym czasie co piecze nam się biszkopt robimy masę.
9. Do garnka wlewamy 1 szk. mleka, wsypujemy 2 łyżki cukru i gotujemy.
10. W drugiej szk. mleka rozrabiamy mąki i stopniowo wlewamy do gotującego się mleka, mieszając żeby nie powstały nam grudki.
11. Masę budyniową studzimy.
12. Mikserem miksujemy margarynę i stopniowo dodajemy masę budyniową.
13. Wszystkie składniki na poncz razem mieszamy i skrapiamy wystudzony biszkopt.
14. Na biszkopt wykładamy masę budyniową i zatapiamy truskawki.
15. Na koniec polewamy galaretką, wstawiamy ciasto do lodówki na co najmniej godzinę.
16. Ciasto gotowe 17. Smacznego.