Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto było robione w kwietniu,dlatego są dodane mrożone owoce,ale to w niczym nie przeszkadzało .Smaczne było jak ze świeżymi owocami:) Bardzo orzeźwiający deser.
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 852
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6967
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 438
Pizza hawajska ma swoich zagorzałych pasjonatów, jak i przeciwników. Nic dziw...
Odsłon: 1616
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 852
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6967
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 438
Pizza hawajska ma swoich zagorzałych pasjonatów, jak i przeciwników. Nic dziw...
Odsłon: 1616
Składniki
Galaretkę poziomkową rozpuścić w 400ml wrzątku. Wystudzić ,kiedy zaczyna tężec dodać jogurt i zmiksować. Wrzucić truskawki ,wymieszać i wylać na blachę wyłożoną folią aluminiowa. Dać do lodówki.
Na masę truskawkową wyłożyc borówki i zlać tężejącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w 800ml wrzątku,dać do lodówki. Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 400ml wrzątku ,wystudzić. Do tężejących galaretek wlać jogurt,zmiksować. Dodać 150g borówek i lekko wymieszac. Masę wylać na cytrynową galaretkę. Dać do lodówki.
Smacznego życzę!