Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto było robione w kwietniu,dlatego są dodane mrożone owoce,ale to w niczym nie przeszkadzało .Smaczne było jak ze świeżymi owocami:) Bardzo orzeźwiający deser.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 108
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 296
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1173
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 881
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 108
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 296
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1173
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 881
Składniki
Galaretkę poziomkową rozpuścić w 400ml wrzątku. Wystudzić ,kiedy zaczyna tężec dodać jogurt i zmiksować. Wrzucić truskawki ,wymieszać i wylać na blachę wyłożoną folią aluminiowa. Dać do lodówki.
Na masę truskawkową wyłożyc borówki i zlać tężejącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w 800ml wrzątku,dać do lodówki. Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 400ml wrzątku ,wystudzić. Do tężejących galaretek wlać jogurt,zmiksować. Dodać 150g borówek i lekko wymieszac. Masę wylać na cytrynową galaretkę. Dać do lodówki.
Smacznego życzę!