Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto było robione w kwietniu,dlatego są dodane mrożone owoce,ale to w niczym nie przeszkadzało .Smaczne było jak ze świeżymi owocami:) Bardzo orzeźwiający deser.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 44
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 87
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11958
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 207
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 44
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 87
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11958
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 207
Składniki
Galaretkę poziomkową rozpuścić w 400ml wrzątku. Wystudzić ,kiedy zaczyna tężec dodać jogurt i zmiksować. Wrzucić truskawki ,wymieszać i wylać na blachę wyłożoną folią aluminiowa. Dać do lodówki.
Na masę truskawkową wyłożyc borówki i zlać tężejącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w 800ml wrzątku,dać do lodówki. Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 400ml wrzątku ,wystudzić. Do tężejących galaretek wlać jogurt,zmiksować. Dodać 150g borówek i lekko wymieszac. Masę wylać na cytrynową galaretkę. Dać do lodówki.
Smacznego życzę!