Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto było robione w kwietniu,dlatego są dodane mrożone owoce,ale to w niczym nie przeszkadzało .Smaczne było jak ze świeżymi owocami:) Bardzo orzeźwiający deser.
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 343
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1033
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1285
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 75
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 343
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1033
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1285
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 75
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 68
Składniki
Galaretkę poziomkową rozpuścić w 400ml wrzątku. Wystudzić ,kiedy zaczyna tężec dodać jogurt i zmiksować. Wrzucić truskawki ,wymieszać i wylać na blachę wyłożoną folią aluminiowa. Dać do lodówki.
Na masę truskawkową wyłożyc borówki i zlać tężejącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w 800ml wrzątku,dać do lodówki. Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 400ml wrzątku ,wystudzić. Do tężejących galaretek wlać jogurt,zmiksować. Dodać 150g borówek i lekko wymieszac. Masę wylać na cytrynową galaretkę. Dać do lodówki.
Smacznego życzę!