Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto było robione w kwietniu,dlatego są dodane mrożone owoce,ale to w niczym nie przeszkadzało .Smaczne było jak ze świeżymi owocami:) Bardzo orzeźwiający deser.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35745
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6053
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35745
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6053
        
        
                Składniki
Galaretkę poziomkową rozpuścić w 400ml wrzątku. Wystudzić ,kiedy zaczyna tężec dodać jogurt i zmiksować. Wrzucić truskawki ,wymieszać i wylać na blachę wyłożoną folią aluminiowa. Dać do lodówki.
Na masę truskawkową wyłożyc borówki i zlać tężejącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w 800ml wrzątku,dać do lodówki. Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 400ml wrzątku ,wystudzić. Do tężejących galaretek wlać jogurt,zmiksować. Dodać 150g borówek i lekko wymieszac. Masę wylać na cytrynową galaretkę. Dać do lodówki.
Smacznego życzę!