Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na upalne dni, szybko się robi a jak szybko znika. Ten przepis jest idealny dla tych którzy nie lubią lub nie umieją "pracować" z żelatyną.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 908
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2784
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 908
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2784
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3333
Składniki
Rozpuść galaretkę truskawkową w połowie ilości wody podanej na opakowaniu (u mnie 250 ml). Poczekaj aż zacznie tężeć, serki zmiksuj dodając powoli galaretkę truskawkową. Na blaszkę 19x29 wyłóż biszkopty ile się zmieści (na kraju już nie mieściły mi się całe to dawałam połówki). Na biszkopty wylej tężejącą masę serową. Wstaw na chwilę do lodówki. Rozpuść galaretkę cytrynową. Umyte i odszypułkowane truskawki przekrawaj na pół i układaj na masie serowej. Zalej truskawki tężejącą galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Smacznego.