Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na upalne dni, szybko się robi a jak szybko znika. Ten przepis jest idealny dla tych którzy nie lubią lub nie umieją "pracować" z żelatyną.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 272
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 593
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 272
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 593
Składniki
Rozpuść galaretkę truskawkową w połowie ilości wody podanej na opakowaniu (u mnie 250 ml). Poczekaj aż zacznie tężeć, serki zmiksuj dodając powoli galaretkę truskawkową. Na blaszkę 19x29 wyłóż biszkopty ile się zmieści (na kraju już nie mieściły mi się całe to dawałam połówki). Na biszkopty wylej tężejącą masę serową. Wstaw na chwilę do lodówki. Rozpuść galaretkę cytrynową. Umyte i odszypułkowane truskawki przekrawaj na pół i układaj na masie serowej. Zalej truskawki tężejącą galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Smacznego.